malzemeler:
Keki için:
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1/2 " " sıvı yağ
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
2 1/2 su brd (silme) un
vanilya
1/2 kabartma tozu
Kreması için:
2 su bard süt
2 yumurta sarısı
1 çay brd. toz şeker
2 çorba kaş. un
2 limon
1 poşet toz şanti
1 1/2 su brd süt
Yapılışı:
Öncelikle yumurta, şeker ve vanilyayı bir kasede köpük gibi olana kadar çırpın (yaklaşık üç dakika).
Çırpmaya devam ederken öncelikle bir limonun suyunu sonra yarım bardak sıvı yağı ilave edip biraz daha çırpın.
Mikseri kaldırıp tahta bir kaşık yardımıyla unu, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave ederek hamuru iyice karıştırın.
Yağlanmış ve bir parça unlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Kek pişince biraz soğumaya bırakın ve bu sırada limonlu pasta kremasını hazırlayın. Bunu için bir bardak sütü tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyerek çırpın. Ayrıca bir bardak sütü, un ve yumurta sarısı ile başka bir kapta iyice çırparak tenceredeki süte ilave edip pişirin. Pişme işlemi tamamlanınca bir tatlı kaşığı kadar limon rendesini kremaya katıp iyice karıştırın. Kremayı, ortadan ikiye böldüğümüz kekin arasına koyarak üzerini diğer parçayla kapatın. Eğer kapta biraz kremanız kalmışsa kalanını kekin üzerine sürün. Son olarak krem şantinizi iyice köpürtüp pastanızın üzerine sürün ve ince kestiğiniz limon dilimleriyle süsleyin.
Bayrak direkleri için iki adet çöp şiş ve iki parça minik kurdela yeterli olacaktır. Yapıştırma işlemi sizi uğraştıracaksa bayraklarınız için zımba telide kullanabilirsiniz. Renkli kağıt parçaları yada başka süsleme gereçleriyle de istediğiniz görüntüyü yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder