9 Ekim 2011 Pazar
ÇİÇEK PASTA
Bazen özenerek yaptığınız bir işte öngöremediğimiz aksilikler olabiliyor. Hemen moral bozmak yerine yaratcılığınızı devreye sokmakta fayda var. Bakarsınız düşündüğünüzden çok daha güzel bir sonuçla karşılaşmışsınız.
Kabul günüm için bir yaş pasta yapmak istedim ama kekim çok kabardığı için üzerinde çatlaklar meydana geldi. Hayal kırıklığıyla beraber yeni bir kek pişirmek için fazla vaktimin olmaması beni hızlı düşünmeye sevk etti. Öncelikle keki ortadan ikiye kesip tabanı metal çiçek kalıplarıyla böldüm. Düzgün kek parçalarından kişi sayısını elde edene kadar bu işleme devam ettim. Sonra hazırlamış olduğum kremaya çiçekleri iyice buladım. Bu işi patates ezeceği ile yaptığımı itiraf edeyim. Patates ezeceğinin üzerine koyduğum kek parçalarını tenceredeki kremaya daldırıp çıkarmam çok kolay oldu. Ezeceğin deliklerinden akıp giden krema hiç bir yere bulaşmadan akıp giderken keklerde el değmeden tamamen kremayla kaplanmış oldu. Kağıt altlıklara aldığım çiçek keklerin üzerine yaptığım jöleyi yavaşça kremanın üzerine yaydım ve böylece parlak nefis minik yaşpastalarım hazır olmuş oldu. Belki bu fikir sizlere başka ilhamlar verir ve ortaya harika işler çıkar. Yeniden görüşmek üzere hoşçakalın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder